6 Şubat 2009 Cuma

GERİ DÖN, GERİ DÖN!

Gidenin geri gelmesi. Hep onunla özdeşleşmesi. “Gitti ama, nasılsa gelir” rahatlığı. Eski sevgiliye duyulan alışkanlık gibi. Adına ne derseniz deyin, ya da nasıl tanımlarsanız… Türkiye’de çok örneği vardır; Hakan Şükür, Sergen Yalçın, Okan Buruk, Arif Erdem aklıma ilk gelenler. Robbie Keane’in Tottenham’a dönüşünden sonra Sky da mini bir derleme yapmış.

ROBBIE FOWLER

Everton’lı olup da Liverpool’lular tarafından bu kadar çok sevilmesi mucizedir. Liverpool’dan niye ayrıldığı anlaşılamayan Fowler, “Kariyeri bitiyor” derken, tekrar Kırmızı formayı giydi.


MARK HUGHES


80’li yılların akıllarda kalan en ünlü futbolcularından biriydi. Barcelona’daki kısa macerasından sonra Manchester United’da daha güçlü döndü.

TEDDY SHERİNGHAM

Futbol oynarken, atomu parçacıklara ayıran bir bilim adamı ciddiyeti içindeydi Manchester United’ın kapıları açıldığında düşünmeden içeri girdi. Ama 2001’de yeniden Spurs formasını giydi.

PETER BEARDSLEY

Newcastle tarihinin en önemli oyuncularından biriydi. Liverpool’a gittiğinde Newcastle’lı taraftarlar çok ağlamıştı. Ama 6 yıl sonra Newcastle’ın başarısı için ter döktü.
IAN RUSH

Liverpool’da heykeli dikilecek futbolculardan biriydi. Zamanın rekor transfer ücretiyle 1987’de Juventus’a gitti. Ama yapamadı ve bir yıl sonra Anfield’a geri döndü.
ANDRIY SHEVCHENKO

“Milano’dan hiç ayrılmaz”denilen Shevchenko, 30 milyon Euro’ya hayır diyemedi ve 2006’da Chelsea’ye gitti. Ama dönüşü gecikmedi. İki yıl sonra San Siro’daydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder