8 Ocak 2009 Perşembe

HİÇ VAZGEÇMEYENLER!


Futbolu bırakmamak için inat eden, tanıdığımız bir çok yüz var. Kendi merakımdan birkaç futbolcuya bakmak istedim. Hala oynuyorlar mı, ya da kendilerini bağ bahçe işlerine mi adamışlar. 4 futbolcuya baktım, 4’ü de sapasağlamdı. Sizinle paylaşayım istedim.


Çin malı Sabin İle!

Onun için Romanya’nın Cafer Aydın'ı diyebiliriz. Çünkü 1993 yılında başlayan kariyerine tam 22 takım sığdırmayı başardı. Abisi Adrian Ilie kontenjanından Fenerbahçe ve Kocaelispor formalarını giydiği söylense de Körfez’den sonra Valencia’ya transfer olması onun çok da vasat bir oyuncu olmadığını kanıtladı. 34 yaşındaki Sabin şu anda Çin ligi takımlarından Qingdao Hailifeng formasını giyiyor. Tam 22 maçta forma giyip 18 gol attığını da hatırlatalım. Kısacası Sabin’de hala iş var…


Süper Mario Jardel

Galatasaray tarihine, “Sahaya helikopterle inen ikinci futbolcu” olarak geçmesinin dışında (ki bu ulaşım aracını ilk kullanan, zamanın önemli transferi Feti’dir) çok da büyük başarı yakaladığı söylenemez. İstanbul durağından sonra kariyerinde hızla irtifa kaybeden Jardel, şu anda Brezilya İkinci Lig takımlarından Criciuma’da oynuyor. 36 yaşındaki Jardel’in futbolu bırakmaya niyeti yok gibi.


Cadiz'in havası onu fena vurdu


Lucescuseverlerin “Bu adam Perezler’le, Fleurquin’lerle Galatasaray’ı Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final’e çıkarttı” cümlesini yüzlerce kez söylediğini hepimiz biliriz. İşte bu meşhur cümlede ismi her zaman geçer Uruguaylı’nın. Lucescu’nun sisteminde her zaman mihenk taşı olmuş, hava toplarındaki hakimiyetiyle gönüllerde taht kurmuş olan 33 yaşındaki oyuncu İspanya’ya demir atmış durumda. Cadiz’in güzel havasına vurulan Fleurquin tam 5 yıldır burada oynuyor.


Giunti… Son durak Treviso

Beşiktaş’ın son yıllarda yaptığı transferlerle karşılaştığında belki de heykeli dikilebilecek bir oyuncu… 2003-04 sezonunda kiralık olarak oynayan Giunti, her zaman İtalya’da saygı duyulan bir futbolcu oldu. Şanssızlığı oynadığı bölgede İtalyanlar’ın peynir ekmek gibi futbolcu çıkarması. Chievo’da kariyerinin ikinci baharını yaşayan 38 yaşındaki oyuncu son durak olarak Treviso’yu seçti.


1 yorum:

  1. bunların içinde en babası giuntidir. hiçbir zaman da kıymeti bilinmemiştir.

    YanıtlaSil